Peste 40 de intervenții gestionate de pompieri, în ultimele 24 de ore, la nivel județean

Aproximativ 44 de misiuni au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore, la nivel județean. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii-paramedici acționând în 26 de misiuni.
În afara acestor situații, pompierii militari au acționat pentru stingerea a cinci incendii (trei incendii la case de locuit, două incendii de vegetație uscată), trei misiuni asigurare / supraveghere, trei misiuni acordare asistență persoane, două misiuni de asanare, precum și în alte cinci misiuni, în sprijinul comunităților.

Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei trecute (13.04.2020), la ora 14:10, în comuna Poduri, sat Rusăiești, când militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

Imediat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, încadrate cu 11 pompieri. De asemenea, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Poduri.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta la o casă de locuit. După aproximativ două ore de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații închise, au ars aproximativ 70 metri pătrați din suprafața casei de locuit.

Numărul incendiilor produse la vegetația uscată continuă să se mențină la un nivel ridicat. Numai în această lună pompierii băcăuani au intervenit la 50 astfel de incendii. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile la care se supun atunci când efectuează igienizarea terenurilor fără respectarea condițiilor prevăzute de lege.

În anul 2019, pe teritoriul judeţului s-au înregistrat 395 de incendii de vegetaţie uscată și arderi necontrolate. De la începutul anului 2020, până în prezent au fost înregistrate 317 de incendii de vegetație uscată și arderi necontrolate. Principala cauză probabilă a acestor incendii o constituie utilizarea focului deschis.

Echipaje de pompieri împreună cu alți reprezentanți ai autorităților locale au acționat unitar pentru evitarea propagării flăcărilor la locuințele aflate în proximitatea zonelor de manifestare a incendiilor, precum și pentru limitarea potențialelor efecte. Prin efort susținut, nu au fost înregistrate victime în niciunul dintre aceste cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *