Piețele nu se închid în municipiul Bacău

Așadar in municipiul Bacău niciuna din piete nu se va închide, anuntul a fost facut in cursul zilei de duminică, de catre primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu.

Astăzi s-au dispus măsuri pentru ca producătorii și comercianții din piețele băcăuane să poată să-și desfășoare activitatea legal, după implementarea măsurilor guvernamentale împotriva Covid-19, care intră în vigoare începând de luni.

Împreună cu poliția locala, responsabilii din primărie de piețe și cu celelalte instituții care au atribuții au găsit astăzi cele mai eficiente măsuri pentru ca nimeni să nu aibă de suferit și, în același timp, să se respecte noile reguli.

Astfel, la Piața Centrală începând de mâine dimineață vor fi date jos cele peste 63 de geamuri mari, precum și peretele de la intrarea în sectorul de brânzeturi. Vor fi mutate vitrinele frigorifice la intrarea în pavilion. Comercianții de flori şi alte produse de la etajul pieții vor avea standuri pentru desfacere lângă gardul de la Vivariu.
Activitățile vor fi monitorizate de poliția locala, permanent. De asemenea am dispus lărgirea culoarele din piață, prin rearanjarea tonetelor.

La Piața Sud brânzeturile și florăriile vor fi mutate la standurile dintre strada Carpați, se vor lărgi culoarele tot prin rearanjarea tonetelor şi vor fi marcaje pentru fluxuri cu sens unic.

La Bazarul Milcov se vor crea sensuri unice de intrare și ieșire și va fi restrânsă expunerea produselor pentru a avea culoare de circulație mai largi.

La Târgul Auto se va bloca intrarea de după podul de la Șerbănești și va fi suspendată activitatea vreme de o săptămână, cu o reevaluare a situației după șapte zile.

Luni 9 noiembrie, de la ora 10:30 a fost convocat comitetul local pentru situații de urgență pentru a evalua situația, a dispune alte măsuri şi pentru a începe conturarea unei strategii de sănătate publică care ajute la scăderea ratei de infectare pentru a reveni la normalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *