PLATFORMĂ ONLINE GRATUITĂ pentru elevi, părinți și profesori

Primăria Bacău împreună cu unul din operatorii de telefonie mobilă vor pune la dispoziția tuturor școlilor și liceelor din municipiul Bacău platforma 24edu.ro. Prin bunăvoința operatorului de telefonie mobilă, ca urmare a parteneriatului semnat cu primăria, accesul la toate resursele va fi gratuit pentru toate unitățile școlare.

Concret, ce beneficii aduce platforma educațională IT www.24edu.ro?

Pentru ELEVI: evidența temelor, notelor şi absenţelor; comunicare rapidă cu profesorii; informaţii depre toate evenimentele programate (orar, teze, lucrări, proiecte, etc.).

Pentru PĂRINȚI: informare în timp real despre situația școlară a copilului (note, absențe) și toate evenimentele (orar, ședințe, teme, lucrări, etc); comunicare directă cu profesorii și școala.

Pentru PROFESORI: evidenţa situaţiei şcolare (note, absenţe, calcul automat al mediilor), generare automată de rapoarte, susținerea cursurilor online, transmiterea temelor și efectuarea de testări; comunicare rapidă cu elevii şi părinţii acestora.

Cadrele didactice, elevii și părinții vor avea conturi securizate cu care vor accesa atât platforma, cât și aplicațiile gratuite (IOS și ANDROID) pentru telefon.

În plus, pentru toți elevii și profesorii se va activa gratuit pachetul Office 365 for Education A1 (Videoconferinta Teams, versiuni web – word, excel, powerpoint etc.).

S-au căutat cele mai bune soluții pentru începerea cursurilor în această perioadă dificilă.

Desfășurarea în mediul online a cât mai multor activități este, cu siguranță, una dintre metodele care trebuie folosite, pe lângă măsurile luate deja:

  • testarea tuturor cadrelor didactice si a personalului din toate instituțiile de învățământ,
  • alocarea sumelor necesare pentru achiziționarea de măști, plexiglas și materiale dezinfectante,
  • dezinfecția zilnică a tuturor sălilor de clasă,
  • alocarea sumele necesare pentru achiziția de tablete destinate elevilor care provin din familii defavorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *