Ploi, vânt și ninsori locale

Avertizare meteo pentru ploi însemnate cantitativ în estul României și, local, în vest și centru, intensificări ale vântului în mai multe regiuni și ninsori locale în nordul și vestul Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, pentru sâmbătă, 18 noiembrie.

Un ciclon puternic va afecta România începând de vineri, 17 noiembrie. În jumătatea vestică a țării vor fi unele intervale cu precipitații și în prima parte a zilei, dar ploile se vor extinde treptat și în celelalte regiuni, mai ales spre seară și în prima parte a nopții.

În zonele de munte, la altitudini de peste 1400 – 1600 de metri, la început vor fi precipitații mixte, cu excepția zonelor foarte înalte, apoi vor predomina ninsorile și temperaturile vor deveni negative.

Sâmbătă, 18 noiembrie, ciclonul va ajunge în vestul Mării Negre și se va intensifica progresiv. În jumătatea estică a țării, ploile vor deveni mai puternice, iar viteza vântului va crește pe parcursul zilei.
În estul țării și pe spații mai restrânse în vest și centru, cantitățile de precipitații vor atinge, în general, între 20 și 40 l/mp, iar izolat peste 50 l/mp.

Precipitații mixte și ninsori în unele regiuni
În același timp, dinspre est și nord-est va pătrunde o masă de aer rece, iar ploile se vor transforma treptat în lapovițe și ninsori, la început în zonele mai înalte și în nord-vestul Moldovei, iar apoi, local, în sud-estul Transilvaniei, precum și în vestul și centrul Moldovei.
Precipitațiile vor continua și în timpul nopții, iar seara vremea se va răci și în jumătatea sudică a țării. Vom actualiza prognoza în funcție de cele mai recente date disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *