Polițiștii băcăuani sunt la datorie de Crăciun

Peste 200 de polițiști actionează, zilnic, în județul Bacău, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiții de liniște și siguranță.

În total, peste 700 de polițiști băcăuani sunt mobilizați în perioada 24-27 decembrie pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Polițiștii vor avea ca prioritate prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și vor interveni rapid atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor care vor acționa zilnic, peste 100 sunt de la structurile de ordine publică, peste 40 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

De asemenea, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău recomandă tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *