POSIBILELE MĂSURI DE RELAXARE DUPĂ RIDICAREA STĂRII DE URGENȚĂ

Institutul National de Sănătate Publică (INSP) a postat în cadrul procedurii de transparență decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care ar putea fi aplicate după ridicarea stării de urgență.

Toate observațiile şi propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de e-mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate

  1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.
  2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;
  3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 370 , sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.
  4. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mănuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.
  5. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.
  6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

Toate aceste posibile masuri pot fi consultate A I C I .

Sursa: www.insp.gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *