Presiune scăzută la apă in următoarele 60 de zile in Bacău

In data de 9 iunie, S.C. CRAB S.A. a demarat prima etapa dintr-o serie de investitii complementare Rezervei de apa a Municipiului Bacau.

Alimentarea cu apa a consumatorilor din Bacau si Margineni este asigurata din cele trei rezervoare aflate in incinta Statiei de Tratare Barati, astfel:

– un rezervor de 10.000 mc apovizionat cu apa prin intermediul aductiunii Valea Uzului – Barati;

– doua rezervoare de 5.000 mc aprovizionate cu apa din frontul de captare Margineni.

ETAPELE ULTERIOARE investitiei demarate in data de 9 iunie, vizeaza lucrari de inlocuire a instalatiei hidraulice amplasate IN INTERIORUL CELOR 2 REZERVOARE DE 5.000 MC.

In aceste conditii, in urmatoarea perioada de timp (60 de zile), PRIN ROTATIE, vor fi scoase din uz cele doua rezervoare, in scopul realizarii investitiilor contractate. De amintit este faptul ca ansamblul hidraulic/conductele ce urmeaza a fi inlocuite au o vechime de 60 de ani, in conditiile in care durata de viata este de 40 ani.

Subliniem faptul ca, in mod normal, consumul de apa potabila asigurata prin reteaua de distributie in Municipiul Bacau este de 2.000 – 2.200 mc/h.

Insa, avand in vedere:

– reducerea capacitatii de stocare a apei potabile cu 5.000 mc, cat are fiecare din cele doua rezervoare;

– corelate cu cresterea cerintei de apa potabila din ultima perioada, pe fondul cresterii temperaturii, inregistrandu-se pe timpul zilei varfuri de consum cca. 2.500 – 2.700 mc/h;

In intervalul de timp in care se vor efectua, prin rotatie, lucrari la cele doua rezervoare, se va putea putea asigura un volum de apa de 1.700 – 1.900 mc/h, acest lucru resimtindu-se in perioadele de timp in care consumul este foarte mare, printr-o presiune a apei mai scazuta, in zonele inalte si la capetele de retea.

De asemenea, in scopul refacerii stocurilor, in intervalul orar 23.00 – 05.00, cand cerinta de apa este scazuta (1.300 – 1.700 mc/h), va fi luata masura reducerii presiunii de furnizare.

Investitiile pe care le avem astazi in derulare sunt vitale pentru asigurarea alimentarii cu apa a municipiului Bacau, mai ales in conditiile in care la aceste obiective nu s-au mai realizat lucrari de reabilitare/modernizare de cca. 60 de ani. Pentru a limita cat mai mult posibil disconfortul creat de lucrarile demarate, facem apel la consumatorii nostri, sa utilizeze apa in mod responsabil.” au tinut sa precizeze oficialii S.C. CRAB S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *