Programul investițional privind modernizarea parcului de vagoane la CFR Călători

Astăzi, 30 octombrie 2019, CFR Călători a organizat în stația București Băneasa un eveniment destinat prezentării a 5 tipuri de vagoane modernizate.

Cele 5 tipuri de vagoane fac parte dintr-un număr de 54 de vagoane modernizate în anul 2019 la întreprinderile de profil din România, prin programul investițional derulat în regim propriu de către CFR Călători.

Aceste vagoane, prin întroducerea în compunerea trenurilor de călători, contribuie la creșterea capacității de preluare a cererii de trafic, zilnic, cu peste 3300 de locuri, precum și a condițiilor de călătorie oferite pasagerilor.

Modernizarea unui vagon de călători constă, de exemplu, în dotarea cu:

  • Instalație de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat);
  • Sistem de informare a pasagerilor, cu display-uri atat in interiorul vagonului, cât și în exteriorul vagonului;
  • Cabina WC dotată cu WC vacuumatic ecologic;
  • Uși cu acționare electrică, cu multiple sisteme de protecție a călătorilor la urcare și coborâre, precum și la deschiderile accidentale;
  • Stație de amplificare pentru transmiterea de anunțuri făcute de către personalul de tren;
  • Bus de tren care permite transmiterea informațiilor în lungul trenului, informații prioritare privind defectele accidentale apărute în parcurs;
  • Diagnoză centralizată a principalelor instalații ale vagonului;
  • Tablou electric complet echipat, adaptat noilor instalații existente pe vagon.

Toate programele de investiţii au fost licitate transparent, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SICAP conform procedurilor legale în vigoare şi au fost adjudecate de către întreprinderile de profil din România.

CFR Călători este ferm angajată în realizarea de investiţii pentru creşterea şi modernizarea parcului de vehicule feroviare pe care îl deţine, în paralel cu îmbunătăţirea eficienţiei economice a activităţii pe ansamblul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *