Proiectul ‚, Pătuțuri noi pentru toți piticii”

Viceprimarul Daniel Dragoș Ștefan propune, ca din acest an, Primăria Municipiului Bacău să investească, pe baza unui program multianual, în modernizarea sălilor de clasă în care învață preșcolarii din grădinițele cu program prelungit.

„Trebuie să admitem că în ultimii 15 ani, administrația locală nu a avut un proiect dedicat acestor unități în care preșcolarii petrec și câte opt ore pe zi. Vorbim despre copilași cu vârste între 3, poate chiar mai mici, și 6 ani. Confortul și sănătatea lor, la fel ca și al cadrelor didactice și al personalului trebuie să fie o prioritate pentru noi, ca administrație. Propun ca în fiecare an să modernizăm câte 2 săli de clasă din fiecare grădiniță, aducând în primul rând pătuțuri noi, saltele mai comode pentru copii, dar nu doar atât, ci modernizarea întregii clase, de la mobilier la dotări”, a declarat viceprimarul Daniel Dragoș Ștefan.

Pentru cele 32 de săli realizate în fiecare an, cheltuiala ar fi 900.000 de lei, adică 0,34 % din bugetul de 263 de milioane de lei (2020). Investiția i-ar degreva astfel pe părinți de contribuțiile pe care le dau pentru mici reparații, curățenie, igienizarea, văruirea sălilor de clasă, contribuții care trebuie să nu mai fie o stare de fapt în 2020. În câțiva ani, toate grupele ar urma să învețe în săli și condiții cu adevărat propice unei creșteri armonioase.

700 de copii ar fi, în fiecare an, mai bucuroși la început de an școlar, dacă găsesc, la primii pași pe care îi fac în clasă, un spațiu primitor, vesel, adaptat nevoilor lor.

Rezultate imediate: copii mai sănătoși și mai veseli

Rezultate pe termen mediu: educatori mai optimiști, părinți mai liniștiți (cu mai mulți bani în buzunare) o grădiniță mai primitoare, o generație de copii fericiți

Rezultate pe termen lung: 16 grădinițe cu program prelungit moderne, la standarde așa cum le merită copiii noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *