Raliul Moldovei Bacău în febra pregătirilor

Ajuns la a 9-a ediție, Raliul Moldovei Bacău se va desfășura în perioada 21-22 iunie. Întrecerea contează ca etapa a treia în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice. Totodată, întrecerea are statut de competiție internațională FIA.

Raliul Moldovei Bacău adaugă inca un an de prezență în calendarul competițional autohton. Devenită deja una dintre rundele de referință pentru raliurile din România, întrecerea le propune participanților nu doar un eveniment de ținută, ci și, conform tradiției, cu noutăți.

I-am obișnuit an de an pe concurenți și oficiali, dar și pe iubitorii de motorsport, cu surprize. Nu face excepție nici ediția din acest an. Una pe care o pregătim și în perspectiva celei din 2020, atunci când Raliul Moldovei împlinește un deceniu, moment pe care dorim să-l celebrăm într-un mod special”, spune Adrian Răspopa, organizatorul raliului.

Astfel, shakedown-ul programat în dimineața de vineri 21 iunie se va derula într-o nouă locație, lângă Moinești. Un bun prilej pentru fani de a beneficia de o zi întreagă în lumea raliurilor. Pentru că testul pre-competiție se va derula pe cea de-a doua probă a zilei. Cu precizarea că în concurs, mașinile vor parcurge drumul în sens invers.

Tot vineri, alături de proba Moinești, mai sunt programate specialele Vermești și Moinești, pentru ca ziua să se încheie cu amintita Superspecială din orașul Onești.

Sâmbătă 22 mai se vor parcurge, în 3 bucle, alte trei speciale. Este vorba despre Hemeiuș, Trebeș și Racova, care va reprezenta și Power Stage. Fapt care reprezintă, de asemenea, o nouatate. Altfel, și proba din binecunoscuta zonă Trebeș de lângă Bacău se numără între surprizele organizatorilor.

Ca și anul trecut, Raliului Moldovei Bacău va avea, miercuri, joi și vineri parcul de service, secretariatul și comandamentului raliului  la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău, Calea Doctor Alexandru Șafran 145, la intrarea în municipiul Bacău dinspre Onești. În prima zi a raliului, parcul de service și secretariatul se vor muta în centrul Moineștiului la Biblioteca Municipală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *