Rezultate ale verificărilor D.S.V.S.A. Bacău privind reziduurile de pesticide din fructele şi legumele provenite din comerțul intracomunitar și import

În ultimele zile, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel național pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele și fructele provenite atât din comerțul intracomunitar, cât și din import. Acțiunea este parte a operațiunii de control “Demetra”, aflată sub coordonarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Inspectorii sanitari-veterinari ai D.S.V.S.A. Bacău verifică pe palierul lor de competență, toate mijloacele de transport sigilate de către inspectorii ANAF.

Până la această dată au fost controlate 5 mijloace auto destinate transportului de legume-fructe și un depozit, fiind constatate neconformități majore care au impus sancțiuni în valoare totală de 22 000 lei și măsuri legale de reținere oficilă a unei cantități de 110,8 kg legume și fructe, în doar câteva zile.

Dintre neconformitățile sancționate, menționăm:
• lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzătoare)
• igienă necorespunzătoare
În cadrul acțiunilor de control sanitar veterinar au fost recoltate probe de portocale, mere și cartofi, ce sunt afluite către Laboratoarele Sanitare Veterinare desemnate, în vederea determinării reziduurilor de pesticide.

Acțiunile de control sunt în derulare și vom menține permanent măsura de informare a opiniei publice privind rezultatele acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: