Școlile din municipiul Bacău se vor deschide, începând cu 8 februarie, în scenariul galben

Școlile din municipiului Bacău se vor deschide, începând cu 8 februarie, în scenariul galben. Asta înseamnă că vor participa fizic la ore elevii din învățământul preșcolar, din clasele pregătitoare și primare (I-IV) și din clasele terminale (clasa VIII și clasa XII). Restul elevilor vor continua școala on-line până când municipiul va intra în scenariul verde, adică sub o infectare la mia de locuitori.

Copiii din clasele amintite care au afecțiuni ce-i vulnerabilizează în fața Covid-19 vor putea continua participarea la cursuri on-line. Sunt ultimele date primite de către primăria municipiului.

La ședința de ieri a reprezentanților Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a convenit asupra unor măsuri pentru combaterea infectării cu noul coronavirus în contextul deschiderii școlilor.

Astfel, atât personalul didactic cât și elevii vor purta măști de protecție, vor folosi dezinfectanți și se va asigura distanțarea. Fiecare clasă va fi dezinfectată și aerisită. Compartimentul Învățământ, Cultură, Sănătate din cadrul primăriei, alături de viceprimarul Ghingheș, se ocupă de finalizarea demersurilor pentru asigurarea materialelor sanitare necesare pentru școlile care au stocuri scăzute.

Transportul Public va păstra frecvența ridicată la orele de vârf, adică dimineața și la terminarea orelor elevilor. Patrule de poliție vor asigura decongestionarea traficului în zonele aglomerate din dreptul școlilor municipiului și vor aplica sancțiuni pentru cei care nu respectă normele sanitare anti-covid.

Se vor asigura câteva locuri de parcare în preajma școlilor unde se aglomerează traficul în mod frecvent pentru părinții care-și duc copiii la clase, în vreme ce în cadrul unităților de învățământ și a curților aferente se vor amenaja fluxuri de intrare-ieșire.

Riveranii sunt rugați să mențină libere benzile de circulație din preajma intrărilor în școli pentru a facilita debarcarea elevilor dimineața și a preintâmpina formarea de ambuteiaje.

Direcția de Sănătate Publică va monitoriza zilnic numărul de infectări pentru a ne asigura că situația epidemiologică este sub control. La întâlnire au participat reprezentanții DSP, ISJ, Poliției Locale, Poliției Municipiului, ISU, DSV, spitalului TBC, Transportului Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *