Se deschide șoseaua ocolitoare a municipiului Bacău

Brațul vestic al centurii ocolitoare a municipiului Bacău va fi deschis circulației, după ce Ministerul mediului, Apelor și Pădurilor, prin Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, a emis astăzi documentul de mediu pentru această etapă a investiției. Opinia specialiștilor a fost solicitată de Comisia Europeană, finanțatorul lucrării, care a dorit o detaliere a impactului șoselei de centură asupra siturilor NATURA 2000, aflate în zona tranzitată de lucrare.

Unii se laudă, alții se implică, cam așa s-ar putea rezuma ce s-a întâmplat la șoseaua de centură. Ipocrizia celor de la PSD a atins cote inimaginabile, pentru că știau bine că brațul vestic al centurii nu se poate deschide decât dacă toate documentele sunt în ordine, altfel se pierde finanțarea europeană. Domnul Șova, fost ministru PSD al Transporturilor, în loc să se plimbe cu bicicleta și să se filmeze din dronă, alături de Viorica Dăncilă, mai bine făcea o treabă temeinică, se ocupa de obținerea la timp a avizelor necesare și de toate documentele solicitate de Comisia Europeană. Este știut că orice ban european se decontează doar dacă toate actele și lucrările sunt conforme.

Cuplul Șova – Benea au ținut-o din minciună în minciună și din manipulare în manipulare. De când liberalii au venit la putere, au finanțat fără nicio întrerupere lucrările la centură. Când s-a aflat că există probleme, Mircea Fechet, secretar de stat la Ministerul Mediului, s-a implicat pentru ca lucrurile să nu treneze. Cât a fost prefect, Liviu Miroșeanu a ținut mereu legătura cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor, să se asigure că nu apar impedimente, de curând s-a întâlnit și cu Adina Vălean, comisar european, pentru același subiect, iar, eu am vorbit de multe ori cu premierul Orban.

Până la urmă, cel mai important este să se deschide centura ocolitoare, că băcăuanii și cei aflați în tranzit vor circula mai repede și mai sigur și că traficul din Bacău se va fluidiza”, a declarat Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.

Comunicat de Presă, PNL Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *