Se prefac că fac!

Un pic de bubiță cu deficitul bugetar și cheltuielile de funcționare ale statului. Dacă ar fi lucrat în domeniul privat, ultimii doi premieri, în speță Ciucă și Colacu, ar fi fost ghilotinați demult de către acționari. În cazul de față acționarii sunt ocupați cu altele. Așa sunt românii: acționari muți ai companiei numită România.
Doi ani de zile, Ciucă a bâlbâit printre interjecții ceva ce nimeni n-a înțeles, nici măcar liberalii lui. De când a fost uns premier în urma rotativei, Ciolacu vorbește încet și cu un zâmbet șmecheresc aproape nimic. În tot acest timp, ne-am tot împrumutat ca să plătim specialii și bugetarii de lux. În vreme ce tot amintește de reforme și înghețări ale posturilor la statul în fund pe scaun în birou, prin agenții, consilii județene, deconcentrare și societăți de stat s-au angajat vreo 40 000 de piloși de partid. Plus amante, prietene, soacre, mătuși sau unchi. Și câțiva securiști cu pensii babane. Ca să fie bine, să nu le fie rău. S-a completat, astfel, o faună bogată.
Apropo de faună bogată, m-am apucat de lecturat prin hârtiile de la CJ Bacău. Hârtiile emise la resurse umane, din care reiese că există o majoritate absolută de încuscreli, încumătriri și tovărășii. Ghemul ăsta de interese se împletește până ajunge hăt, departe, la Bruxelles. Acolo unde Dragoșelul face și desface de 20 de ani și nimeni nu zice nimic. Nu vă faceți iluzii, nici dincolo, la primăria Bacău, situația nu-i mai grozavă. Aici nu-i vreun ghem, nici interese, doar usereală. Adică primarul Stanciu-Viziteu a angajat partidul aproape cu totul, la stat, prin birourile și serviciile primăriei. Normal, prin concurs. Așa că nu vă mai tot mirați că suntem în coada unei țări care și ea, la rândul ei, tot la coadă se situează.
Spor la vot!
LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *