Hegemonia la români!

Plătim pentru toate mizeriile provocate de America în războaiele din Serbia, Georgia, Irak, Afganistan, Africa, Siria, iar acum Ucraina.
Poate cineva să explice de ce razboaiele Americii și inamicii Americii trebuie să fie și inamicii României? Asta înseamnă să ne punem în cap jumătate de glob, să se ia la trântă cu dictaturile lumii România, în condițiile în care discutăm de o țară care nu se poate duce la baie de foame…
Cine are impresia că există ”hegemoni buni” și ”hegemoni rai” este naiv sau spălat pe creier de propagandă. Cine crede că a fi o colonie a licuriciului reprezintă o garanție a securității este naiv ori trădător de neam, de Dumnezeu și de țară. Vedem exemplul Poloniei, care slugărește la licurici, dar nu pe gratis: are industrie militară, are arme, are militari americani, armată. Noi nu avem nimic. Suntem doar o altă colonie bună de parazitat de ”aliații strategici”.

Ar fi super dacă România ar lua exemplul Poloniei, dar asta înseamnă să fii suveran, nu colonie. Îmi pare rău, dar corupția din armată și guvern în România este probabil egală cu cea din Rusia sau Africa. România are mai mulți generali decât are Marea Britanie, o putere nucleară.
După cum vedem, România nu are voie să dețină industrie militară, industrie în general, nu are voie să producă nimic, ci doar să consumăm de la alții. Fiind piață de desfacere, nu are voie să se unească cu Moldova, nu are voie să își numească propriul Președinte și Prim-Ministru.
România nu are voie să obțină împrumuturi avantajoase pentru afaceri, cum primesc cetățenii europeni din alte state. România nu are voie să obțină irigații sau un PNRR făcut de guvern (PNRR-ul nostru a fost făcut de UE, în timp ce în alte țări europene guvernele și-au făcut singure PNRR-ul). România nu are voie să dezvolte Moldova, Oltenia, Dobrogea, Muntenia. Doar Transilvania are voie. România nu are voie să își negocieze interesele, România nu are voie să aibă diplomație, în special DIPLOMAȚIE ECONOMICĂ. România nu are voie să fie inclusă în proiectele transnaționale energetice, de infrastructură, de economie ale altor țări, așa încât vedem cum – pe orice hartă economică – suntem evitați.
De ce este denumită România de toți oficialii, de străini și NATO ”Flanc estic”? Cum adică România este un flanc? Adică suntem teren de război? Nu mai suntem țară? Doar ”Flanc estic”? Flanc la ce? Noi vrem să fim flanc? Am fost întrebați?
Nicio altă țară din NATO și UE nu este denumită direct ”Flanc estic” când se face referire la ea, doar României i se adresează toți așa. Inclusiv Președintele Iohannis se referă la România ca fiind ”Flanc estic”.
Dar, ce să vezi, toți oamenii politici de dreapta și o parte din oamenii de afaceri (deci cu o anumită putere) din Bacău sau din alte zone, pozează în lupi moraliști în ultima vreme, pesemne cu gândul ca în 2024 să cadideze pe vreun post călduț în județ sau poate chiar la unul cu trimitere către București.
După ce au vândut PSD-ului ultimele alegeri și județul, acești ipocriți fac zilnic postări anti-PSD.
Unii oameni de afaceri au susținut campanii electorale cu bani, pentru candidați cu o calitate morală îndoielnică, tocmai pentru a împărți electoratul în mai multe felii și a da câștig de cauză partidului roșu.
Acești oameni așa-ziși de dreapta au fost dezbinați, nesusținând alianțe, special parcă pentru a da ”vânt în pupa partidului” stat PSD, care a adus voit ruina și hoția în județul nostru.
Bolnavi de putere, egoiști, parcă trași la indigo, cu caractere cameleonice, membrii așa-zisei societăți civile cred că prostesc lumea cu atitudinea combatantă anti-PSD-istă și cu postări fățarnice, postări ce îmbină gosolănia și umorul ieftin, pictându-se atotcunoscători. Acești lupi moraliști ar trebui să fie ultimii care să-și dea cu părerea sau să mai facă postări cu iz politic. Dar neavând conștință, ci doar tupeu, îi dau înainte cu el.
Îmi doresc, totuși, ca cetățenii să se lumineze și să știe la viitoarele alegeri cine sunt cei care candidează și cine sunt oamenii din umbră care le coordonează campaniile electorale.
Sperând că vor câștiga lozul cel mare, acești oameni ”murdari” la caracter fac acte de eroism pe Facebook, unde mai sunt câțiva adepți care le cred minciunile și care cască gura la aburelile lor ieftine.
Cred, totuși, că ne-am deșteptat puțin și nu mai suntem atât de naivi cum eram odată, când credeam în lacrimile și vorbele false de la televizor. Niciunul dintre toți aceștia nu iubește cu adevărat România, orașul din care face parte sau pe băcăuanii de rând.
Tot ceea ce fac, fac doar pentru a câștiga imagine și capital electoral. Punct!

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy
PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *