„SIMPOZIONUL NAȚIONAL DE ESTETICĂ” – EDIȚIA NR. XXIV, 16-18 OCTOMBRIE 2019

De 24 de ani, în fiecare lună octombrie, Bacăul se distinge pe harta culturală a României cu un proiect de înaltă ținută academică. Fiind o veritabilă „marcă înregistrată” a Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, Simpozionul Național de Estetică va propune publicului iubitor de frumos, în perioada 16-18 octombrie 2019, o serie de evenimente culturale de nerefuzat, menite să ne „acopere inimile” cu o infinită „emoție de toamnă”.

Cea de-a XXIV-a ediție a Simpozionului Național de Estetică va debuta miercuri, 16 octombrie 2019 (ora 17.00), la Teatrul Municipal „Bacovia”, programul zilei incluzând „Spectacolul cărții” („Arta din România, din preistorie în contemporaneitate”, vol. I-II, coord. acad. Răzvan Theodorescu și acad. Marius Porumb), decernarea Titlului de „Prieten al Centrului George Apostu”, cele două momente fiind învăluite în notele grave ale violoncelului, în cadrul concertului de gală susținut de Ansamblul PlaCello (Răzvan Suma și Ella Bokor).
Programul celei de-a doua zile a Simpozionului va fi deschis la Universitatea „George Bacovia” (la ora 10.30) cu lucrările Conferinței Naționale de Estetică – „Arta și Estetica românească la Centenar” (conf. univ. dr. Cătălin Gheorghe și conf. univ. dr. Cristian Nae, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași). În după-amiaza aceleiași zile, începând cu ora 18.00, „Spectacolul cărții” va continua la Teatrul Municipal „Bacovia” cu „Femeia care și-a pierdut bărbatul” de Sādegh Hedāyat (un spectacol imaginat și realizat de Gheorghe Geo Popa, cu Ali Asghar Rahimi – Iran, Bianca Bor, Gheorghe Iorga, Geo Popa).

Detalii legate de programul general al Simpozionului Național de Estetică pot fi găsite pe site-ul Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău și în afișul Simpozionului. Biletele de intrare pot fi achiziționate de la agenția Teatrului Municipal „Bacovia”.

Simpozionul Național de Estetică se derulează, așa cum s-a întamplat, de altfel, în ultimii ani, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău. Parteneri în acest proiect sunt Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „George Bacovia” din Bacău și Teatrul Municipal „Bacovia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: