Situația evoluției Pestei Porcine Africane la nivelul Județului Bacău

Urmare a îndeplinirii tuturor măsurilor privind lichidarea focarelor de Pestă Porcină Africană, în conformitate cu legislația sanitară veterinară națională și a Uniunii Europene în domeniu, vineri 16.10.2020 au fost stinse cele 3 focare de P.P.A. la porc domestic din comuna Sascut și ridicate toate restricțiile din zona de protecție și supraveghere a acestor focare, dispuse anterior în gestionarea bolii.

Măsurile de stingere și ridicare a restricțiilor au fost luate în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Local de Combatere a Bolilor desfășurată sub conducerea Prefectului Județului Bacău.

La această dată, în județul Bacău mai este activ un singur focar de Pestă Porcină Africană, la porc domestic, în Comuna Răcăciuni, fiind afectati 5 porci, din care unul a murit iar 4 suine au fost ucise în cadrul măsurilor de asanare rapidă a focarelor de boală.

Rămân active cele 39 cazuri de P.P.A. diagnosticate la mistreț, în Fondurile de vânătoare de pe teritoriul județului Bacău, în conformitate cu legislația sanitară veterinară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *