Teatrul Municipal „Bacovia” a început implementarea proiectului intitulat „Actorii citesc pentru tine”

Teatrul Municipal „Bacovia” a început implementarea proiectului pe care l-a inițiat în partneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, intitulat „Actorii citesc pentru tine”.

În urma consultării cu profesorii de limba și literatura română, am agreat o serie de lecturi pe care actorii le vor pregăti și prezenta elevilor.

Printre autori, îi enumerăm din genul liric, pe Tudor Arghezi, Ana Blandiana, Ion Barbu, Vasile Alecsandri.

La  genul epic, cadrele didactice ne-au solicitat fragmente din ,, Maitreyi” de Mircea Eliade , ,,Ultima noapte…” de Camil Petrescu, ,,Enigma Otiliei” de George Călinescu, „La țigănci”, de Mircea Eliade, „Take, Ianke și Cadâr”, de Victor Ion Popa, „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian.

Volumele ne sunt puse la dispoziție de Biblioteca Județeană Bacău, care și-a manifestat dorința de a deveni partener al proiectului.

 Actorii distribuiți deja în aceste spectacole lectură vor fi coordonați de regizorul artistic al teatrului, Gheorghe Balint. Filmările vor fi puse la dispoziția cadrelor didactice și se vor constitui, credem noi, într-o resursă educațională valoroasă și utilă în special pentru perioadele în care cursurile se desfășoară online.

În același timp, pentru a veni în întâmpinarea profesorilor, cei care vor intra în proiect vor avea acces la o serie de spectacole din arhiva teatrului, chiar și recentă, în aceeași intenție de a răspunde nevoii de educare și dezvoltare a gustului pentru cultură în rândul elevilor băcăuani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *