Tendința meteo în această săptămână: Ploi de toamnă și vreme mai rece

Mai mulți cicloni vor aduce o vreme umedă și răcoroasă în următoarea perioadă, cu vânt și ploi abundente în unele regiuni. Și temperaturile încep să scadă tot mai mult, chiar dacă vor fi și intervale cu Soare.

O serie de depresiuni atmosferice vor afecta România în această săptămână. Din acest motiv, vom avea parte de o succesiune de zile umede și mohorâte, urmate de perioade cu vreme mai bună, dar cu temperaturi modeste și vânt destul de puternic în unele zone.

Săptămâna începe cu vreme rece și mohorâtă în regiunile intracarpatice, unde sunt așteptate câteva ploi și averse slabe, dar și ninsori la munte. În sud și est vor fi și perioade cu Soare, iar marți va fi destul de cald pentru noiembrie, cu maxime cuprinse între 15 și 20 de grade. Câteva averse vor fi posibile și în regiunile estice, dar pe spații mai restrânse.

Miercuri, un ciclon atlantic va aduce din nou ploi slabe și moderate în mare parte din țară. Local, în vest, nord și centru, sunt prognozate ploi însemnate cantitativ, de până la 20 – 30 l/mp în zonele joase și chiar mai mult în unele zone de munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *