Trei persoane din Bacău sancționate pentru părăsirea domiciliului în perioada de autoizolare

În urma monitorizării efectuată de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, s-au constatat următoarele:

  • Pentru trei persoane aflate în auto-izolare la domiciliu de pe raza judeţului Bacău, care nu au respectat normele de auto-izolare, conform prevederilor Ordinului M.S. nr.313/2020 si a metodologiei cnscbt, s-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale conform  H.G.nr.857/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în cuantum total de 30.000 lei.
  • In cazul în care o persoană călătorește într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc rosie/galbenă, la revenirea în țară ramane obligatoriu în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.
  • Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.
  • În cazul în care încălcați regimul autoizolării la domiciliu riscați amendă de până la 20.000 de lei, precum și dosar penal în cazul în care contribuiți la răspândirea virusului.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Un comentariu

  1. Dar cu cei veniți cu copii și copii se joacă pe strada cu verișorii si copii de prin vecin sunt veniți de pe de la începutul lui martie si „zic ei „”ca nu au nimic dar bunica umflată pe la ochi dureri in gât a trimis-o acasa de la servici mama tuse dureri in gât și copii se joacă pe strada ei nu sunt purtători? Lilieci str PRUNULUI nr 1.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *