VALENTIN IVANCEA: „Îi invit pe reprezentanții industriei locale HoReCa la o discuție la Sala mare a Palatului Administrativ”

Duminica 11 octombrie, ramura HoReCa din Bacău a organizat un protest in fata Prefecturii, Aceștia sunt nemulţumiţi de faptul că vor rămâne din nou fără locurile de muncă şi de faptul că, chiar şi cu ajutorul primit de la Guvern, veniturile le vor scădea foarte mult.

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a reacționat după protestul din fața Prefecturii si a ținut sa le transmita tuturor un mesaj si să ii invite la o discuție luni 12 octombrie de la ora 13.

„Situația antreprenorilor din domeniul Horeca este disperată. O întreagă industrie locală – alcătuită preponderent din restaurante, cafenele, dar și din pensiuni & hoteluri – este în pragul colapsului. Asta înseamnă afaceri închise, locuri de muncă pierdute, impozite și taxe lipsă în bugetul local.

E limpede că amatorismul autorităților și al Prefecturii – concretizat în măsuri heirupiste, comunicate haotic, la voia întâmplării – au condus la această situație critică, aparent fără ieșire.

Cu siguranță că rata de infecții de peste 1,5 la mia de locuitori existentă azi în Bacău nu este cauzată de restaurante și cafenele, ci mai curând de incompetența autorităților și lipsa unor soluții eficiente de combatere a pandemiei. Probabil că Prefectura e mai preocupată acum de pregătirea alegerilor parlamentare…

Tocmai de aceea, în calitate de președinte ales al CJ, dar și de viitor vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, îi invit pe reprezentanții industriei locale Horeca la o discuție la Sala mare a Palatului Administrativ, luni 12 octombrie, de la ora 13.00. Vreau ca vocea antreprenorilor băcăuani din Horeca să fie ascultată și împreună să degajăm soluțiile cele mai viabile, la acest moment, pentru ca afacerile din domeniu să nu dea faliment. Ulterior, vom înainta spre aprobare către CJSU planul de măsuri convenit în cadrul discuției pe care o vom avea luni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *