16 Octombrie – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ALIMENTAŢIEI ŞI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE

„Alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, iar cu această ocazie, atragem atenţia întregii societăţi asupra problemei siguranței și a risipei alimentare, ce se intensifică atat la nivel mondial cât şi naţional”, declară Alin-George Năstasă – Directorul Executiv al DSP Bacău.

Risipa de alimente reprezintă o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani, de aceea asigurarea securității alimentare a populației, este obligația fiecărui stat. Problema securității alimentare, a accesului populației la produse agro-alimentare de bază și de calitate corespunzătoare, constituie o preocupare majoră cu care se confruntă, într-o măsură mai mare sau mai mică, toate statele lumii, dar în primul rând cele subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. Asigurarea securității alimentare pentru toți indivizii, contribuie la stabilitatea și prosperitatea comunităţii.

Scopul acestei campanii este de informare şi de conştientizare a publicului larg privind problema siguranței și a risipei alimentare la noi în ţară, iar sloganul campaniei este:

Opriți risipa alimentară! Împreună să păstrăm planeta verde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *