Autoritatea Electorală Permanentă nominalizată la Premiile Electorale Internaționale oferite de Centrul Internațional pentru Studii Parlamentare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a fost nominalizată la Premiile Electorale Internaționale la categoriile Accesibilitate electorală şi Management electoral. Ceremonia de premiere va avea loc în data de 18 februarie 2020, la Durban, Africa de Sud, în cadrul unui eveniment organizat de Centrul Internațional pentru Studii Parlamentare (ICPS).

Gala Premiilor Electorale Internaționale reprezintă o iniţiativă a ICPS prin intermediul căreia este recunoscută la nivel internaţional activitatea organismelor de management electoral din întreaga lume.

Precizăm că nu este prima dată când activitatea AEP este recunoscută la nivel mondial, instituția fiind premiată de ICPS în anul 2013, pentru realizări remarcabile în activitatea de promovare a participării la vot a tinerilor alegători şi în anul 2014 ca urmare a activității instituției în promovarea drepturilor femeilor în domeniul electoral, precum și pentru activitatea de promovare a cooperării la nivel mondial în domeniul electoral.

În anul 2017, Autorității i-a fost înmânat din nou premiul pentru activitatea de încurajare a participării la vot a tinerilor alegători.

Ȋn anul următor, anul 2018, Autoritatea a primit Distincția anului pentru primul proiect de asistență electorală implementat de România în calitate de stat donator. Proiectul „Dezvoltarea capacității instituționale în domeniul asistenței electorale”, a fost derulat de AEP, în calitate de furnizor de asistență pentru Comisia Electorală Independentă a Iordaniei, în calitate de beneficiar.

Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, AEP a primit premiul pentru rezultate remarcabile la categoria Implicarea cetățenilor ca urmare a activității instituției în promovarea transparenței proceselor electorale prin colaborarea activă cu societatea civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *