Cartușele Comisarului Moldovan

Activarea neuronului tupeului și avortului verbal!

O știți pe Lenuța? Cei mai în vârstă sigur își aduc aminte de Leana, academiciana, doctor în chimie și alte bla-bla-uri.
Ei, la unele madame din politică natura le-a dat microbul atotștiinței și atotcunoașterii.
Încep să cred că, odată cu intrarea în politică, se activează un neuron ascuns numit Neuronul tupeului și avortului verbal!
Brusc, ăștia care ies asemenea păduchilor, în fruntea politicii, se pricep la nimic și la absolut tot.
Ei se pricep la peisagistică, la arhitectură, la sport, la economie și la toate ”boalele” de pe pământ, precum și la găurile negre, hapsâne, care stau să ne înghită!
Apar peste tot: la televizor, la radio, pe podcast-uri, dându-și cu părerea despre război, despre strategii financiare, despre criza crypto, despre navete spațiale și robotică.
Aproape că te pufnește râsul că unii chiar se încred în așa-zisele lor sfaturi.
Șobolăneala lor este ridicată la rang de artă și merg prea departe, totul pentru a-și face reclamă, să mai prindă un mandat.

Băi fraților, unii plătesc oameni să le scrie bazaconiile pe Facebook! Unii sunt de-a dreptul analfabeți. Habar nu au să scrie, dar își dau cu părerea despre cum ar trebui crescute taxele, cum și în ce ar trebui să ne investim banii și cum ar trebui să ne legăm la pantofi, să ne mobilăm casa și ce mașină să ne luăm!
Genul ăsta de scursuri ajung miniștri, migrând din minister în minister.
Aceeași persoană trebuie să treacă pe la Justiție, Muncă, Sport, Economie, Armată sau Energie!
Zici că, înainte de a ajunge pe listele de partid, au absolvit un Harvard specializat pe toate domeniile, inclusiv în actorie și mitomanie.
Mint ăștia cum respiră, de ajung să se creadă până și ei. De aceea țara merge așa ”bine”!

Cam așa ne prostesc personajele astea pe noi, în timp ce nu fac altceva decât să ne halească banii, zi de zi, și să facă bășcălie de noi și de viața noastră!
Pe ce criterii, întreb eu, se alege un ministru?
Eu știu că, dacă vrei să faci performanță, alegi un specialist.
Acum toți au diplomă de doctori, dar cred că puțini sunt cei care știu titlul lucrării doctorale pe care susțin că au scris-o.
Nu te duci la zidar să-ți facă un costum sau la medic să-ți vopsească mașina.
Bine, acum se poartă să fii un geniu chimist, dar tu să nu știi formula apei sau a sării.
Toate udricile, firuțele, olguțele, țurcancele sclifosite au fost alese să conducă orașe și ministere, după ce au învățat să caute pixuri pe sub birourile unor scârboșenii mirosind a boșorogi.
Ce pretenții de prosperitate națională să ai când pui ștampila pe numele unor flămângioase?
Pe alte meleaguri, multe din femelele din politica autohtonă nu treceau peste rangul de amante sau bordeliste.
Noi le-am dat țara pe mână, să o fure și să o dezbine!
Sper să trecem cât mai curând peste pasiunea noastră bolnavă de a alege haina după etichetă și să începem să dăm la o parte mizeriile astea, pentru a găsi ce este cu adevărat prețios pentru noi, ca oameni!

Coborâm privirea spre politichia locală pe latură masculină și ce aflăm? Hulpavul arogant, fostul satrap al Bacăului, vrea să lovească din nou ca o fiară rănită în orgoliu. Ne referim aici la Gabriel Berca, fost ministru şi parlamentar, puțin timp și la ,,mititica SA”, dar mai cunoscut pentru neiniţiaţi ca prefect prin pitorescul târg al Bacăului.

Surse apocrife pe eterna linie politrucă Stavarache & Co, un fost infiltrat în burduful banilor publici, susţin pe la colţurile ovale – ca să se audă murmurul ticăloşeniei – că ,”nea” Gabi vrea ceva, orice, numai să revină. De exemplu un post de subprefect.

Neofiţii aplaudă fericiţi pentru că, se ştie: ,”Gabi te iubim, că ca tine  nu găsim!”.

Numai că gânditorul de la PUSL Bacău – Romeo Stavarache, în alianța bătută bine în cuie cu PNL, caută în disperare un loc călduţ pentru un prieten reabilitat.

Deşi se dă megalodon, personajul nostru Romică pare a fi în ultima perioadă mai mult un peştişor de acvariu. Poate se obişnuieşte din nou cu acvariul, cuşca… mă rog, ce au ăia pe la Rahova.

Acuma noi nu ştim dacă ,”nea” Gabi va deveni subprefect pentru încă un mandat sau altă sinecură pe la capitală, posibil pentru că PNL este prea naiv să creadă în ”antene” dar, dacă insistă, va avea două mandate poate pe la Vaslui, pentru că are calități.

Noi îi urăm nesfârşite ,”succesuri” pe ramura respectivă de activitate, cu precizarea ca ramura să nu îi fie tăiată chiar de ai lui.

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *