Dotări și echipamente de 9 milioane de lei vor ajunge la Ambulatoriul de Specialitate Adulți si Copii

Astăzi, 15 septembrie 2020, a fost semnat contractul de achiziție pentru echipamente medicale și nemedicale care vor intra în dotarea Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău.

Achiziția este parte din proiectul de extindere și modernizare a infrastructurii medicale a SJU care include și construirea heliportului, proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional regional 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat în iulie 2019, termenul de implementare fiind 31 decembrie 2020.

În urma finalizării investiției, Ambulatoriul de Specialitate Adulți și Copii din cadrul SJU Bacău va avea peste 1500 de noi echipamente și dotări iar accesul la serviciile de asistență medicală ale ambulatoriului va fi sporit, estimându-se că aproape 120.000 de pacienți vor beneficia de infrastructura medicală de calitate, până la finalul acestui an.
 
Proiectul se alătură celorlalte investiții aflate în derulare în cadrul SJU Bacău, proiecte ce plasează unitatea spitalicească pe primele locuri din țară ca dotări și calitate a serviciilor. În acest sens aș aminti acceleratorul de particule care funcționează în cadrul Secției de Radioterapie și care este printre cele mai performante din țară, unul similar aflându-se doar la Cluj dar de generație mai veche. Și dacă tot vorbim despre Radioterapie aș remarca și faptul că deja am început construcția celui de-al doilea buncăr și am dat comanda pentru un nou accelerator de particule, ambele fiind plătite din fondurile proprii ale Consiliului Județean Bacău. Pentru că, așa cum am afirmat în repetate rânduri, o spun cu toată convingerea – sănătatea băcăuanilor este prioritatea 0 pentru noi. Iar faptele vorbesc de la sine!, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

https://www.facebook.com/EMCpress/videos/357223178993128/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *