Evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2020 va ajunge în comuna Poduri, județul Bacău

Habitat for Humanity România organizează cea de-a 12-a ediție a evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2020 în comuna Poduri, din județul Bacău. Între 21 și 25 septembrie 2020, organizația va construi 10 locuințe în doar 5 zile, cu ajutorul a peste 300 de voluntari români și internaționali.

Până pe 31 martie 2020, familiile cu venituri reduse din Poduri care locuiesc în condiții precare, pot aplica pentru una dintre cele 10 case construite de Habitat for Humanity România.

Pentru cele 10 case din cadrul BIG BUILD, sunt eligibile:
• Familii care au nevoie urgentă de o locuință decentă (se vor lua în considerare aspecte ce țin de: gradul de supraaglomerare, echiparea cu utilitățile de bază, starea de degradare a locuinței, nivelul de întreținere a gospodăriei și poziționarea acesteia într-o zonă de risc (ex: inundații, alunecări de teren);
• Familii care câștigă maxim 60% din venitul mediu la nivel național;
• Familii dispuse să voluntarieze 500 ore în proiectele Habitat for Humanity România.
Nu pot aplica pentru o locuință Habitat for Humanity familiile care:
• Dețin în proprietate o locuință (excepție fac cazurile când actuala gospodărie, deși este deținută în proprietate, prezintă semne de degradare severă care afectează calitatea vieții familiei);
• Dețin în proprietate un teren imobiliar;
• Au venituri mai mari decât pragul maxim admis.

Familiile selectate vor plăti locuința la o valoare subvenționată, în rate lunare, fără dobândă și fără profit, pe o perioadă de 20 de ani.

Cererile pentru o locuință se pot depune până la data de 31.03.2020 la sediul Habitat for Humanity Comănești, cât și la Primăria comunei Poduri (biroul administrator public, persoană de contact: Mititelu Mitrel).

Anul trecut, Habitat for Humanity România a construit 10 case tot în sistem accelerat, în Vaideeni, județul Vâlcea, pentru familii ale căror locuințe au fost distruse sau grav afectate de inundațiile puternice din anul 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *