Intervenții ale pompierilor în sprijinul comunității, în localitățile afectate de inundații

În cursul zilei de luni 20 iulie și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii din județele Alba, Bacău, Cluj, Covasna și Tulcea au acționat pentru evacuarea apei din peste 80 de subsoluri, curți și locuințe.

Cel mai afectat județ de aversele torențiale a fost Alba, zonă în care colegii noștri au acționat în 3 localități pentru evacuarea apei acumulate în gospodăriile oamenilor. Cea mai dificilă situație s-a înregistrat în municipiul Alba-Iulia, unde peste 50 de subsoluri au fost inundate, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru extragerea apei.

O situație deosebită a fost înregistrată și în județul Bacău, în satul Cotumba, unde, din cauza revărsării pârâului din localitate, aproximativ 50 gospodării au fost inundate, iar 2 persoane au fost evacuate la rude, din cauza apei care a intrat în curtea locuinței. De asemenea, pe raza aceleiași localității, un segment din DC 156 este surpat pe o lungime de 150 m, iar un alt segment de 1,5 km este colmatat, accesul pentru 140 familii fiind posibil doar pietonal.

La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, se recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetățenii sunt rugați să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *