Jandarmii băcăuani vor fi la datorie și în perioada Sărbătorilor Pascale, asigurând siguranța publică

În perioada ocazionată de Sărbătorile Pascale, zilnic, peste 130 de jandarmi băcăuani vor asigura ordinea și siguranța publică la nivelul judeţului Bacău, independent și în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne(poliție, pompieri etc.)

Jandarmii vor acționa pentru desfășurarea în condiții normale a slujbelor religioase, obiectivele urmărite fiind atât menținerea ordinii și liniștii publice, cât și respectarea de către cetățeni a măsurilor preventive instituite pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu COVID-19.

De asemenea, în zilele următoare, jandarmii vor acționa în sistem integrat în zonele în care se pot crea aglomerări de persoane (piețe, târguri, zone de picnic) pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.

Precizăm că în noaptea de Înviere, în intervalul orar 20.00-05.00, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei pentru participarea la slujbele religioase în toate localitățile județului.
Pentru asigurarea liniștii și siguranței, precum și pentru evitarea unor situații conflictuale ce ar putea tulbura ordinea publică, în special în apropierea lăcașurilor de cult, recomandăm tuturor credincioșilor să adopte un comportament civilizat, să evite implicarea în conflicte de orice natură și, nu în ultimul rând, să respecte măsurile sanitare impuse de autoritățile medicale competente.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *