„Master Class de Pian”, organizat la Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău

În urmă cu 100 de ani, în data de 4 iunie, Palatul Marele Trianon de la Versailles a fost locul în care s-a semnat Tratatul de la Trianon care a împlinit formarea României Mari. Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău a devenit, în timp, „Palatul” de cinstire, conștientizare și promovare a importanței evenimentelor istorice ale României. Ziua istorică de 4 Iunie nu a făcut altceva decât să transforme idealurile din Proclamaţia de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, în realitate. Rolul nostru, al celor de azi, este acela de a ne asuma istoria României în mod realist și pe deplin. Centrul de Cultură „George Apostu” îşi asumă misiunea de a contribui activ la promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi stimularea creativităţii contemporane prin diseminarea fenomenului cultural şi derularea de proiecte şi programe culturale în concepţie integratoare şi pluridisciplinară.

Centrul de Cultură „George Apostu” continuă prezentarea, în mediul on-line, a activităților culturale derulate în ultimii ani. Prin urmare, după inițierea proiectului de prezentare a patrimoniului de artă aflat în „Grădina cu statui”, după seria „Provocărilor colocviale” (avându-i ca invitați pe Constantin Călin și Varujan Vosganian) și după prezentarea, în trei etape, a Rezidenței Internaționale de Sculptură „Albastru” (2017-2019), punem la dispoziția utilizatorilor de platforme și device-uri electronice, montajul video realizat în cadrul programului cultural „Master class de pian”.

Rezidențele artistice ocupă un loc important în preocupările culturale ale Centrului, care susține în mod constant promovarea și perfecționarea tinerelor talente din România. Astfel, Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău împreună cu Filarmonica „Mihail Jora” și Academia de pian „Cornelia Zurita Villafranca”, inițiatorul proiectului, au organizat programul de rezidență din domeniul muzical, intitulat „Master Class de pian”.

Sub îndrumarea renumitului pianist și dirijor Maurizio Moretti (Italia), elevi ai Colegiului Național de Artă „George Apostu” din Bacău, Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București și ai Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov au participat la cursurile programului „Master class de pian” (perioada 12 – 17 februarie 2020) și au realizat un recital de exceptie, rod al eforturilor profesorilor care le-au conturat parcursul artistic și al părinților care le-au fost întotdeauna alături.

Montajul video, realizat de Centrul de Cultură „George Apostu”, cuprinde înregistrări din timpul recitalului de la finalul cursurilor de master, ce s-a desfășurat în data de 17 februarie 2020, la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Centrului de Cultură „George Apostu” Bacău și va fi difuzat pe pagina de facebook a Centrului în data de 4 iunie 2020.

Programul cultural pentru anul 2020 al Centrului de Cultură „George Apostu”, în care acesta sărbătorește 30 de ani de la înființare, se desfăşoară sub genericul „Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *