O altfel de zi, alături de jandarmii băcăuani în Săptămâna ”Școala altfel”

Săptămâna ”Școala altfel” i-a adus pe jandarmi din nou printre elevii băcăuani, pentru a le prezenta misiunile, materiale şi tehnică din dotarea jandarmilor, oferta educaţională, dar și cei mai ”speciali” parteneri  ai noștri– câinii de serviciu.

         Jandarmii  băcăuani împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au fost prezenți în zilele de 26 și 27 februarie, alături de elevii Colegiului Național „Ferdinand I”din municipiul Bacău .

          Jandarmii și polițiștii băcăuani le-au prezentat gama de misiuni pe care le desfășoară în spațiul public și au adus în prim plan aspecte legate de fenomenul bullying, delincvența juvenilă, discriminare și siguranța în mediul online.

          Au fost purtate discuții pe linia prevenirii absenteismului școlar, iar elevilor le-au fost prezentate exerciții demonstrative la care au participat câinii de serviciu.

          Grupa conductori câini serviciu, sub coordonarea plutonierului adjutant Nechita Mihăiţă a fost în centrul atenției,  exerciţiile de dresaj canin (mersul alături de conductor, întoarcerile din mers, imobilizarea unei persoane violente, elemente de dresaj recreativ) stârnind admirația elevilor participanți la aceste activități.

           Ne-a bucurat că, până la sfârșitul zilei, am auzit de multe ori ” Maaaa, ce super! O să mă fac jandarm!”      

          Activitățile de acest gen vor continua și în alte instituții de învățământ gimnazial și liceal din județul Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *