Partituri populiste sau joc de glezne penibil!

Este strigător la cer când vedem cu câtă seninătate și cu cât tupeu cei din mass-media, din politică și din serviciile secrete susțin – în principal – interesele investitorilor străini, adesea în detrimentul capitalului autohton. 

În mod constant, ni se sugerează că este o adevărată blasfemie să criticăm modul în care multinaționalele reușesc să fenteze statul român prin eludarea taxelor și impozitelor. Să nu cumva să-i supărăm pe partenerii noștri strategici și să nu stricăm apele cuiva. Să nu-i deranjăm de la cafea pe războinicii luminii, ai dreptății și ai progresului transumanist. 

Cu foarte mulți bani, firmele multinaționale a cumpărat, practic, tot ce mișcă la nivel decizional și de influență în România: politicieni, generali, jurnaliști, magistrați, medici, profesori. Instituții întregi confiscate pe de-a-ntregul! 

Pe scena politică relevantă au rămas două partide altădată aflate în deplină incompatibilitate, strâns conectate la Deep State-ul reprezentat de niște generali depășiți, slugi umile ale stăpânilor de peste mări și țări. Cele două partide ”tradiționale” pun în scenă, primitiv, o serie de partituri populiste tragi-comice menite să detensioneze ”populimea”. Să le ofere cetățenilor ceea ce vor: de doi bani speranță. 

Alternativ, PSD și PNL joacă rolul polițistului bun, respectiv al celui rău, având grijă ca în dosarele cu adevărat importante, ce țin de interesul național, să arunce vina pe partenerul de coaliție pentru lipsa de decizie la nivel guvernamental și parlamentar. 

Ca propagangă ieftină oferită mulțimii, PSD – prin vocea lui Marcel Ciolacu înainte de a fi premier – a solicitat introducerea unei taxe de solidaritate de 1% din cifra de afaceri, aplicabilă tuturor multinaționalelor cu rulaj de peste 100 de milioane de euro. O chestiune încercată, fără succes, și de mult-hulitul Liviu Dragnea.

Această idee a fost promovată de PSD în vara anului trecut, însă respinsă ferm de partenerii ”răi” de la PNL.

Dată fiind importanța inițiativei, ne-am fi așteptat ca PSD să facă presiuni uriașe, să amenințe cu ieșirea de la guvernare. Și chiar să plece, dacă PNL refuză un proiect atât de benefic pentru economia țării și, în același timp, echitabil în raport cu IMM-urile care de-abia se târâie și sunt impozitate la sânge. 

Aiurea! Chiar și cu Ciolacu premier, PSD se face că a uitat și asistăm, din nou, doar la un joc de glezne penibil. O aburire a electoratului. Rămânem o colonie ca multe altele, însă infinit mai prost administrată de către incompetenții și potlogarii aflați la putere.

Dar să privim și la administrația locală…Să revenim, cum s-ar spune, la oile noastre provinciale și să vedem ce fac aleșii noștri. După ce au înnebunit toți puștanii cu citate din Karl Marx și Friedrich Engels, într-un demers cu spirit „democratic”, își susțin conducătorii pentru a duce ținuturile Bacăului pe cele mai înalte culmi ale totalitarismului. […]

Pe lângă ei, mai sunt încă vreo câțiva, anonimi sau mai puțin, care vor avea menirea să ridice frumușel mânuța, atunci când se vor lua ilustrele decizii la nivelul ”Raionului Bacău”.

Iar dacă la nivel de județ le mai trebuie capete luminate și fruntașe în realizarea cincinalului în patru ani jumate, se pare că la municipiu lucrurile stau altfel.

Să fi început oare goana pentru alegeri la Bacău?

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *