Planul Urbanistic Zonal -Dezvoltarea Aeroportului Internațional ”George Enescu” din Bacău a intrat în etapa obținerii avizelor

Saptamana aceasta, Palatul Administrativ din Bacău a fost gazda intalnirii de lucru prilejuită de finalizarea etapei a doua a PUZ-ului pentru Dezvoltarea Aeroportului din Bacău pe următorii 30 de ani.

La această întâlnire au fost prezenți – 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐜𝐚̆𝐮, 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐢𝐧 𝐍𝐞𝐜𝐮𝐥𝐚, 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐒𝐚̆𝐫𝐚𝐭𝐚, 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐀𝐫𝐠𝐚𝐭𝐮, 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐋𝐮𝐢𝐳𝐢-𝐂𝐚̆𝐥𝐮𝐠𝐚̆𝐫𝐚, 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐮 𝐁𝐮𝐭𝐚𝐜𝐮, 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 , 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐢𝐮 𝐏𝐫𝐚𝐯𝐚𝐭̦, 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐚, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐜𝐚̆𝐮 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢𝐢, 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐚𝐢 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢.

Au fost prezentate planșe, memoriul general, regulamentul local de urbanism și planul de acțiune pe etape.

PUZ-ul este un document strategic extrem de important, realizat de asocierea Western Outdoor SRL și IHS România SRL, plătit de Consiliul Județean Bacău, care în perioada următoare intră în etapa de obținere a avizelor necesare de la instituțiile abilitate.

Documentele acoperă o zonă de studiu de 688 de hectare, aflată pe domeniul localităților Bacău, Luizi-Călugăra și Sărata. Prevederile PUZ-ului vor deveni obligatorii pe o suprafață de 213 hectare, zonă reglementată de dezvoltare pentru Aeroportul din Bacău, care până în 2042 va transporta peste 1,3 milioane de persoane, anual. Chiar dacă în prezent strada Aeroportului a fost modernizată, pentru viitor sunt necesare noi căi de acces. Investițiile pentru dezvoltarea celui mai important obiectiv strategic din Bacău, Aeroportul, vor fi făcute pe etape. Acest plan ne va ajuta să prioritizăm investițiile și să căutăm modalitățile de finanțare.

Pentru fluidizarea și decongestionarea aglomerației din zona centrală a Bacăului trebuie începute studiile de fezabilitate pentru lărgirea la patru benzi a străzii Alexandru Șafran, arteră deosebit de importantă, care va face legătura cu strada Aeroportului, dar și cu Centura Ocolitoare a Bacăului și conexiune in viitoarea Autostrada Bacău-Brașov. Tot municipiul Bacău să demareze studiile privind realizarea unui pasaj suprateran la intersecția Republicii cu strada Aeroportului, pentru fluidizarea circulației din zona Aeroportului.

PUZ-ul prevede și realizarea unui nou terminal de pasageri. Practic, întreaga zonă până la Centura Bacăului, pe partea de vest, este destinată și investițiilor în industrie, care vor apare odată cu dezvoltarea infrastructurii aeroportuare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *