Primarul din Adjud a suspendat ajutorul social pentru cei care au refuzat munca în folosul comunității

Primăria oraşului Adjud, judeţul Vrancea, a suspendat ajutorul social pentru 18 persoane care au refuzat să presteze orele obligatorii de muncă în folosul comunităţii.

În prezent, 70 de locuitori ai oraşului care primesc ajutor social sunt apţi de muncă şi au de efectuat în această lună un total de 1.046 de ore de muncă în folosul comunităţii.

„Din păcate, însă, o parte dintre cei care pot beneficia de acest venit minim garantat nu vor să înţeleagă că noi, cetăţenii, avem şi obligaţii pe lângă drepturile garantate de stat, una dintre obligaţiile dânşilor fiind aceea de a presta câteva ore de muncă în folosul comunităţii. Conform legii, urmarea firească a acestei atitudini a fost sistarea plăţii venitului minim garantat încă din lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut pentru 18 dintre dânşii”, a declarat Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud, citat de Mediafax.

Conform legii, dacă timp de 3 luni de la sistarea plăţii, persoana în cauză refuză efectuarea muncii în folosul comunității, aceasta îşi pierde dreptul de a solicita venitului minim garantat timp de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *