Schimbări majore în PNL: Se discută înlăturarea lui Ciucă, Bogdan și Bode

Liderii liberali sunt implicați în negocieri intense pentru a schimba actuala conducere a PNL. Vizate sunt nu doar poziția lui Nicolae Ciucă, ci și cele ale lui Rareș Bogdan și Lucian Bode, suspectați de fraudă cu fondurile partidului.

Surse din interiorul PNL afirmă că 70% din membrii partidului cer urgent întrunirea Congresului pentru excluderea din partid a lui Ciuca, Bogdan și Bode pentru sustragerea în interes personal a unei mari sume din  banii primiți de partid din donații și din alocări  de la buget în  funcție de procentajul obținut la alegeri. Totodată sunt nemulțumiți de procentajul obținut de Ciuca în sondaje pentru alegerile prezidențiale care stagnează între locurile 5-6. Membrii PNL care solicită întrunirea Congresului vor înlocuirea grabnică a lui Ciuca pentru alegeri cu Eduard Hellvig. 

În conformitate cu statutul partidului, acest congres poate fi convocat în situații speciale, prin votul majorității membrilor Consiliului Național, la cererea președintelui partidului, majorității membrilor Biroului Politic Național (BPN) sau majorității președinților Birourilor Politice Județene (BPJ).

Cei doi lideri Rareș Bogdan și Lucian Bode au creat tensiuni prin criticile aduse partenerilor de coaliție și prin lipsa de loialitate față de guvern. Rareș Bogdan a fost recent criticat pentru atacurile sale la adresa PSD și pentru încercările de șantaj public. Lucian Bode, considerat mâna dreaptă a lui Nicolae Ciucă, este criticat pentru rezultatele slabe din alegeri și pentru atacurile frecvente la adresa coaliției.

De asemenea, există suspiciuni că fondurile PNL au fost deturnate, iar banii destinați mass-mediei nu se regăsesc în contractele cu trusturile de presă. Aceste suspiciuni ar putea contribui la decizia de a înlătura actuala conducere. Eduard Raul Hellvig, fost director al SRI, este vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Nicolae Ciucă. Dacă ar prelua conducerea PNL, Hellvig ar putea lua în considerare și o candidatură la președinția României.

Aceste schimbări ar putea marca o nouă etapă pentru PNL, pe măsură ce liberalii încearcă să-și redefinească direcția politică și să restabilească unitatea în partid.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.gandul.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *