Spectacolul „Sufletul pereche”, premieră cu public la Teatrul Municipal „Bacovia”

Teatrul Municipal „Bacovia” anunță că în zilele de 15 și 16 mai 2021, de la orele 19.00, vor avea loc avanpremiera și premiera spectacolului „Sufletul pereche”, cu Bogdan Buzdugan, regia Gheorghe Balint. 

Acest spectacol a avut premiera doar online, pe 25 aprilie 2021, la acel moment, activitatea cu publicul fiind suspendată de actele normative în vigoare.

Pentru spectacolele din 15, respectiv 16 mai 2021, au fost deja puse biletele în vânzare, atât pe site-ul instituției, cât și la agenția de bilete.

Vă reamintim, piesa „Sufletul pereche” a câștigat Premiul „Valentin Nicolau”, la Concursul de Dramaturgie din cadrul Bacău Fest Monodrame 2020. Din juriul care a declarat acest text câștigător au făcut parte Monica Andronescu, critic de teatru și redactor șef al Revistei Amfiteatru, Maria Manolescu Borșa, dramaturg, câștigătoarea Concursului de dramaturgie Bacău Fest Monodrame în 2019, și Doru Mareș, secretar literar al Teatrului „Bacovia”.

Respectând tradiția asumată de instituția noastră, spectacolul a intrat în repertoriul teatrului.

„Monodrama <Sufletul pereche> îmi poartă semnătura, dar i-am dat dezlegare în lume ca să-și găsească regizorul, actorul și, foarte important!, spectatorul. Pentru că numai așa „vei trăi, suflete! Să-ți găsești singur regizorul-pereche, actorul-pereche, spectatorul-pereche!”, declară Petre Barbu, autor.

<Sufletul pereche> al lui Petre Barbu este o comedie. Una umană. A fiecăruia dintre noi și-a daimonului însoțitor. Care ne locuiește  pe dinlăuntru și ne asigură o perpetuă androginie mântuitoare. Care ne e talent, instinct de supraviețuire, partener sentimental, rezoneur, cană cu apă rece de izvor turnată pe creștet înfierbântat, călăuză  pe un drum personalizat al Damascului (căci nu degeaba personajul monodramei se cheamă Paul). Care, într-un sens, poate fi recunoscut într-o pictură de cuvinte a lui Arghezi: „Am luat ocara, și torcând ușure/Am pus-o când să-mbie, când să-njure”, spune criticul de teatru și secretarul literar al teatrului băcăuan, Doru Mareș.

Scenografia este semnată de Vladimir Turturica, video maping-ul este realizat de Andrei Cozlac și Silviu Apostol, iar ilustrația muzicală poartă semnătura lui Ciprian Manta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *