Thermoenergy a pus în funcțiune grupul de cogenerare cu ciclu combinat, care produce atât energie termică, cât și energie electrică.

 Investiția a fost începută în 2011, dar a fost abandonată de fosta administrație încă din anul 2013, deoarece proiectul a fost gândit greșit: turbina avea nevoie de o alimentare cu gaz la o presiune de 6 bari, însă rețeaua inițială a fost construită pentru numai 0.8 bari.

Lucrările au fost repornite în luna februarie a anului trecut, iar acum grupul de cogenerare este funcțional, investitiile fiind realizate din resurse proprii ale municipiului Bacău.

Noua centrală ciclu combinat are o eficiență ridicată prin comparație cu producția separată de energie electrică și termică și va reprezinta ,,o gură de aer” dacă se ia în calcul sumele imense care trebuie platite anual pentru subvenționarea agentului termic.

Energia electrică obținută va fi tranzacționată în piața națională și ne va aduce în plus venituri de peste 15 milioane lei anual. Astfel va scadea povara celor peste 70 de milioane de lei, bani de care este nevoie anual pentru Thermoenergy, și pe care sunt nevoiți să îi suporte toți locuitorii orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *