Cartea de identitate electronică nu este obligatorie, dar cu cea clasică nu se va mai putea ieși din țară.

Viitoarea carte de identitatea electronică nu este obligatorie, dar vine în ajutorul cetățenilor cu o serie de beneficii. Astfel, românii care vor dori sa calatoreasca in strainatate, o vor face doar cu aceasta.

„Practic, identitatea noastră va putea circula în toată Uniunea Europeană și identitatea celorlalți cetățeni europeni va putea fi recunoscută de instituțiile publice din România. Ea nu va fi obligatorie pentru că există, din păcate, și cetățeni care pun la îndoială modul în care datele sunt stocate, pun la îndoială faptul că această carte de identitate electronică le va încălca anumite drepturi. Lor le vom putea oferi posibilitatea de a fi beneficiari în continuare a unei simple bucăți de plastic, cu care se vor putea identifica în fața instituțiilor publice din România, dar, din păcate, nu vor mai putea călători în afara granițelor țării.” a declarat șeful Autorității pentru digitalizare, Octavian Oprea.

Așadar, din luna August, noua carte de identitate electronică va putea fi solicitată, aceasta având dimensiuni mai reduse față de cea clasică și va conține elemente de securitate care să prevină furtul de identitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: