Cartușele Comisarului Moldovan

România noastră la final de an

O perioadă de pauză este binevenită întotdeauna. După ce ne-au întoxicat cu tot felul de știri despre măriri, micșorări, valuri, tăieri sau adăugiri, aleșii noștrii au plecat în destinații exotice. Că doar își permit și au cu ce!

Nu există seară în care știrile de pe posturile de profil sau chiar generaliste, să nu înceapă cu starea catastrofală în care se află românii. Ne-am cam săturat de știrile de tipul ”BREAKING” care anunță că: ”românii sunt în pragul disperării”, ”românii nu vor avea de sărbătoti ce pune pe masa”, ”românii condamnați la frig din cauza costului colosal al energiei”, ”românii muncesc pe salarii de mizerie”, ”prețul la benzină reduce apetitul românilor pentru călătorii”, ”roborul distruge mii de familii de români” sau ”zeci de spitale și școli se află în imposibilitatea achitării facturilor de utilități”.

După un asemenea pachet ”informațional”, mai că te cuprinde disperarea și te întrebi când îți va veni rândul să faci și tu parte din mulțimea nefericiților ajunși subiecte de jurnale, în prime-time.

Noroc cu actul doi al știrilor, care dă totul peste cap. Așa aflăm, la mai puțin de câteva minute de momentul în care eram gata să dăm în dambleală, că: ”românii nu se uită la bani când e vorba de distracție”, ”românii au luat cu asalt piețele și magazinele în căutarea cadourilor pentru cei dragi”, ”românii au sărbători cu mese îmbelșugate”, ”apetitul românilor pentru creditele de consum este în creștere” sau ”primăriile din toată țara se întrec în târguri de Crăciun”…

Ne întrebăm, totuși: ce-i cu circul ăsta? Se mai înțelege cumva care este realitatea?

Vedem cum în această perioadă s-a instaurat liniștea în țară până în ianuarie, când toată lumea politică revine din concediu, gata bronzată și pusă pe scandal. Va începe același spectacol politic ieftin în care se acuză unii pe alții, pe la emisiuni televizate, iar noi vom sta cu gurile cascade, ca la circ.

De treizeci și ceva de ani privim același spectacol circular. Dacă nu e război, e molimă. Dacă nu e moțiune, sunt alegeri. Dacă nu e pandemie, este paranghelie…

Peste toate acestea…iubiți-vă țara și nu o abandonați la nevoie!

Uitați-vă în ce hal am ajuns. Uitați-vă cât teatru se joacă pe munca și sănătatea noastră! Prețurile vor crește până la nivelul la care nu le vom mai putea plăti. Sperăm la uniunea noastră, dar banul dezbină tot: bogații de săraci, adevărul de minciună, albul de negru.

Ne baricadăm în case și ne vine tot mai greu să scoatem capul într-o societate găunoasă. Ne mulțumim cu ce avem, cât avem. Măcar Cuvântul ne-a rămas intact, încă nu ni l-au retezat…deocamdată.

Perseverați!

De pe plaiuri mioritice, vă doresc binele, tuturor! Că de rău ne-am cam săturat!

Haideți să ascultăm un plugușor dedicat celor ce ne conduc: https://fb.watch/hEhQIW1MSy/

PACE și LA MULȚI ANI!

  Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *