Românii adoră minciuna.Ne place să fim mințiți!
După cum spunea Alexandr Soljenițîn ”Noi știm că ei mint, ei știu că mint, ei știu că noi știm că mint. Și totuși continuă să mintă!”.
Ne place să fim mințiți! Românii adoră minciuna… Le dă un fel de speranță, de forță să meargă mai departe. Nouă ne place să auzim minciuna, lor le place să ne-o spună!
Politicienii au descoperit că – în momentul în care ne promit măriri de pensii, salarii, alocații – gura noastră este ferecată, închisă, mută. Ei promit – noi așteptăm, așa cum fac de 30 de ani, respectiv așa cum facem de 30 de ani. Deșteptul promite și prostul trage nădejde!
În toată perioada asta de promisiuni, desaga lor se umple până la refuz iar când vine timpul să-și îndeplinească promisiunile față de popor, totul intră în stand-by iar noi rămânem, ca de obicei, cu gura căscată, zâmbind amarnic la Lună.
Ce avem noi în permanență? Sărbători din ce în ce mai sărace, portofelele din ce în ce mai goale, facturile din ce în ce mai mari, carne și produse din import. Ce au ei? Mai multe posturi călduțe, mai multă manevră la mânării, mai mulți bani, sărbători liniștite și îndestulate.
Câți părinți au trebuit să plece din țara lor, lasându-și copiii în grija bunicilor sau în grija Bunului Dumnezeu, din cauza acestui sistem politic ticăloșit ?
Câți părinți au rămas singuri la ceas de bătrânețe și se uită lung din poartă dacă li se mai întorc copiii din străinătate?
Nu-s locuri de muncă, fiindcă trebuie satisfăcută clientela de partid. Oamenii care ”sar” cu bani în campanii electorale trebuie să-i primească într-un fel sau altul înapoi. Și dacă nu-i primesc într-o afacere… atunci merge și dintr-un job bine plătit. Astfel, oameni cu calificări, oameni profesioniști, buni meseriași au preferat să plece pe alte meleaguri pentru a-și câștiga existența. În schimb, cei rămași în țara lor trebuie să plece capul în fața unor șefi veniți pe un sistem toxic de pile sau să muncească dublu pentru acele lichele incompetente, angajate numai pentru a băga la sfârșit de lună cardul în bancomat și a lua bani nemeritați și nemunciți (cât de mulți).
Acest film îl vedem zilnic în întreaga țară și, parcă, mai abitir în Bacău…
Se înșeală amarnic cine crede că, după ce a reușit în cele din urmă să își tragă PeSeDeul de Bacău ca un breloc la cingătoarea de baron local, nemăsuratele ambiții politice ale lui Benea Dragoș s-au mai potolit.
De această data însă, ce este drept, nu mai acționează la vedere ca atunci când își atașa noi și noi trofee în propriu-i ”insectar” politic. Dar dacă Dragoșelu crede că, acționând din umbra, va reuși preluarea ostilă a tuturor deconcentratelor din Bacău, uită că (ghinion !) deja ”se știe că se știe” și nu doar atât.
În aceste zile, până la sfârșitul anului, se forțează impunerea la butoanele DSV Bacău (Direcția Sanitar Veterinară) a vechii sinecuri politice a lui Benea: Diaconu Ionuț.
Fostul Comisar șef la Garda de Mediu Bacău și actual consilier în cadrul Consiliului Județean Bacău – ”pușculița” de partid care geme de nepotisme, respectiv pepiniera de cadre a PSD Bacău – fiind gata pentru funcție și identificat în sistem ca fiind și în trecut protejatul personal al lui Benea. Personajul în cauză vine pe filiera Adrian Popa, fostul manager al Spitalului Județean Bacău, fiind cu acesta rudă prin alianță.
Sursele noastre susțin că în această perioadă are loc un adevărat asalt deșănțat asupra actualei conduceri a ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), cu mult peste limitele oricărui lobby acceptat de cutumele sistemului, pentru ca tocmai Diaconu Ionuț să ajungă ”unde trebuie”, respectiv să i se încredințeze șefia DSV Bacău.
După cum arătam mai sus, este arhicunoscut acest film ce rulează în întreaga țară, însă ne întrebăm retoric, așa… doar pentru unii: ”Ce rol mai joacă în acest film urât partenerul de coaliție PNL Bacău?”
Anonimus CCM – colaborator Radio Easy
PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.