Danga-langa între Putere și Opoziție

Privind spre mica vânzoleală locală, atât de la județ cât și de la consiliul local al municipiului Bacău, nu prea mai înțelegi care-i la Putere și cine joacă-n Opoziție. E o bălăngăneală continuă, fără perspective, care aduce băcăuanului doar praful de pe tobă.

Privind spre mica vânzoleală locală, atât de la județ cât și de la consiliul local al municipiului Bacău, nu prea mai înțelegi care-i la Putere și cine joacă-n Opoziție. E o bălăngăneală continuă, fără perspective, care aduce băcăuanului doar praful de pe tobă.

Cel mai debusolant partid este PNL

Cel mai debusolant partid este PNL, care pendulează precum tălăngile vacilor de pe imaș între cele două puncte separate ale politicii. Înainte de alegerile locale, liberalii au încheiat un protocol cu USR, au mers pe liste comune și și-au asigurat postul de viceprimar. Deci, ar trebui să fie la Putere, nu-i așa? Realitatea ultimelor luni de zile ne arată că PNL îi face opoziție primarului Stanciu-Viziteu. Adică joacă – precum la nivel național, la braț cu PSD-ul. Cel puțin în privința bugetului Bacăului dar și în alte situații, liberalii au votat amendamentele pesediștilor chiar dacă ăștia nu le-au votat pe ale lor, ceea ce este ca-n bancurile cu Bulă. La județ, PNL a țipat că primarii săi și-au luat țeapă, că PSD le-a tăiat toate fondurile. Cine să mai priceapă ceva? În privința liberalilor, toată coțcăreala asta cu ciolacii le va aduce un mare pumn electoral direct în pupătoare, de nu-i va mai ridica nimeni de pe jos. Iar dacă la nivel național se mai scot, datorită sau din cauza – încă nu-mi dau seama dacă e de bine sau de rău – ardelenilor, la nivel local cred că vor încasa un maxim de 10-11 procente.

PSD stă bine la județ

PSD stă bine la județ, are toată puterea în mână, Benea manipulându-i și jucându-se de-a politica, netulburat de nimeni și nimic. În consiliul local, deși par puțini și aproape amărâți, pesediștii au parte de tot felul de pițigoi pe care-i pot manevra cum vrea mușchii europarlamentarului. Prin urmare, pot bloca orice doresc. Sau promova, după caz și interese.

USR există pe hârtie

USR există pe hârtie dar lipsește cu desăvârșire în realitate. În afară de primarul Stanciu-Viziteu, restul sunt invizibili. Nu au opinii, nu au inițiative, nu spun nimic,nu apar pe nicăieri, nu atacă, nu se apără! Mai știe cineva ceva despre parlamentarii lor? Sau poate să spună vreun băcăuan, pe de rost, numele consilierilor locali ori județeni ai USR? Fiind atât de apatici și lipsiți de personalitate, nu fac altceva decât să fie un soi de bolovan de gâtul lui Stanciu-Viziteu. Care, la rândul său, încă nu și-a dat seama nici după doi ani și ceva de zile  dacă-i la Putere sau în Opoziție.

PER, independentul Chirilescu plus viceprimarul Ghingheș sunt doar o adunătură pestriță prin consiliul local, manevrată de europarlamentarul Benea după cum își dorește, între două cafele la Bruxelles. Poate că oamenii ăștia nu-și dau seama dar ei, sărmanii, chiar că-s pe nicăieri.

Pro România și-a văzut sacii în căruță.

Pro România și-a văzut sacii în căruță. Fiecare în parte a negociat ”un sac” – fie pentru sine, fie pentru neamuri sau prieteni – în frunte cu liderul filialei, Cosmin Necula, ajuns director la căpușa bugetară despre care spunea primarul că o va desființa. Asta în campanie, căci după aia a folosit-o pentru negocieri.

N-am spus nimic despre AUR deoarece nu există la nivel local, încă. Adică nu are funcții în CJ și CL Bacău. Până acum, auriștii se comportă ca cei din peluza de la fotbal. Adică-s vocali, bat din tobe și vuvuzele și-și urmează – încolonați – șeful.

Concluzie? Danga-langa cu un singur câștigător cert și cu băcăuanii pierzători.

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *